Kassay Gergő: „az összes gyereknél látható az egyéni képességek fejlődése”Kassay Gergő: „az összes gyereknél látható az egyéni képességek fejlődése”

A Loki Focisuli U10-es csapatának edzője értékelte az elmúlt félév munkáját.A tavalyi év során az U11-es Bozsik által már bele kóstolhattak a gyerekek a 6+1-es játékrendszerbe, így nem volt idegen számukra az átállás. 
Nyártól már nem csak a Bozsikokban, hanem a kupákban is ez a létszám várt ránk. A célunk az volt, hogy a gyerekek alkalmazkodjanak a nagyobb területhez és létszámhoz. Így minél több kupán és felkészülési tornán vettünk részt, amin egytől egyig helyt álltunk és jól szerepeltünk. Szeptemberben a Futball éjszakáján rendezett hajdúszoboszlói tornán egy megérdemelt 2. helyezést értünk el, ami nagy - nagy örömöt okozott az egész csapatnak.
Nyár kezdetén még nagyon szűkös létszámmal dolgozhattam és a 6+1-es játékrendszer miatt nekünk is gyarapodnunk kellett, hogy ne fogyjunk el. 
Folyamatosan csatlakoztak hozzánk játékosok. Voltak, akik már korábban futballoztak egyesületben, de valami oknál fogva abbahagyták és most újrakezdték nálunk. Volt, aki új kihívásra vágyott és csatlakozott hozzánk, illetve akik most kezdtek el focizni. Ezáltal különböző egyéni képességekkel rendelkező játékos állomány alakult ki. Folyamatos technikai, koordinációs képzést végeztünk, hogy az újak is próbálják utolérni a többieket. Hisz kellő labdaérzék hiánya mellett nem lehet taktikai jellegű feladatokat végezni.
A Debreceni Labdarúgó Akadémia U10-es csapatával szoros kapcsolatot ápolunk. Ennek köszönhetően mindig felajánlok egy játékost, aki közel 1 hónapig az akadémiai csapat edzéseit látogatja, és ha megérett a váltásra, akkor véglegesen csatlakozik hozzájuk. Ezáltal a gyerekeknek meg van a kellő motivációjuk, hogy fejlődjenek és feljebb lépjenek.
Egy pár hete már teremben zajlanak az edzések és próbálunk minél több kupára eljutni. December közepéig, amíg az iskolákban megkezdődik a téli szünet, tartanak az edzések. Az évben még vár ránk egy Bozsik futsal és egy Hajdúnánási torna. 
Az elmúlt hónapokra visszatekintve a gyerekek fejlődésével, eredményeivel elégedett vagyok, semmiféle hiányérzet nincs bennem, azt a munkát, amit elterveztünk, maradéktalanul elvégeztük.